Concert Hall in Dubrovnik

Project by Benjamin Engelhardt & Götz Lachenmann

The project begins with a computer-animated analysis of Richard Wagner‘s “Götterdämmerung,” and a series of wave-sequences were derived in a space-time disposition. Through an abstraction from these notations, a sectional diagram was constructed. By placing the large auditorium in a cavity, connected in a continuous line with a second hollow, the smaller hall floats up front above the ground. In a successive step, the grand auditorium assimilates the descending lines of the site’s existing slope in its formal outline and becomes an anchor, tying the project to the ground. Underneath the smaller hall a public square with a restaurant and bar is articulated.

Perspective Section A-A

Site Plan

First Floor

Second Floor

Elevation

Perspective Section B-B

Perspective Section C-C

 

Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Delicious Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Digg Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Facebook Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Google+ Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on LinkedIn Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Mename Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Pinterest Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on reddit Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on StumbleUpon Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Twitter Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Add to Bookmarks Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Email Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Print Friendly Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Delicious Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Digg Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Facebook Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Google+ Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on LinkedIn Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Pinterest Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on reddit Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on StumbleUpon Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Twitter Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Add to Bookmarks Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Email Share 'Concert Hall in Dubrovnik' on Print Friendly