Museum Würth

Project by Ioannis Piertzovanis

The design proposal is a small museum at the periphery of Basel for an existing trust. The location, which is neither picturesque nor representative, is in a green area surrounded by industry buildings and infrastructure. Without a defined collection, the museum is essentially a significant space and in order to define this space, we need to: one, identify the void; two, manipulate the light which makes the space apparent; and three, define with precision the limits of the project which should be closer to a pavilion than an institutional building.

Site Plan

Ground Floor

 

Share 'Museum Würth' on Delicious Share 'Museum Würth' on Digg Share 'Museum Würth' on Facebook Share 'Museum Würth' on Google+ Share 'Museum Würth' on LinkedIn Share 'Museum Würth' on Mename Share 'Museum Würth' on Pinterest Share 'Museum Würth' on reddit Share 'Museum Würth' on StumbleUpon Share 'Museum Würth' on Twitter Share 'Museum Würth' on Add to Bookmarks Share 'Museum Würth' on Email Share 'Museum Würth' on Print Friendly Share 'Museum Würth' on Delicious Share 'Museum Würth' on Digg Share 'Museum Würth' on Facebook Share 'Museum Würth' on Google+ Share 'Museum Würth' on LinkedIn Share 'Museum Würth' on Pinterest Share 'Museum Würth' on reddit Share 'Museum Würth' on StumbleUpon Share 'Museum Würth' on Twitter Share 'Museum Würth' on Add to Bookmarks Share 'Museum Würth' on Email Share 'Museum Würth' on Print Friendly