The Room

Carla Laguzzi, Armando Agustín Negri, Josefina de Paul, María Luz Rodríguez, Ignacio Mussi Tiscornia, Carolina Wundes

The project asked for the mechanical creation of an inflatable space that could be inhabitable. The room developed by our team was able to adapt to the context by locking itself to an existing wood fence. The project was materialized with construction plastic. The connection of the pieces was solved with a specific adhesive tape with enough strength to withstand the air pressure. To solve the access, we developed a double door, one side fixed to the fence and the other connected to the membrane, that allowed for construction and deconstruction as desired.

Materials Used to Build the Membrane.

Packaging Tape: 48 mm wide 900 m used approximately Various shades of brown and Transparent Polyethylene: 100 microns thick 4 m wide 40 m used approximately

Detail of Connection with Access

Direct connection

Inflatable connection

Security door

Detail of Connection with Air Blower

Detail of Membrane Construction and Change of Tonality in the Connections

Detail of Patches to Fix Cuts







 

Share 'The Room' on Delicious Share 'The Room' on Digg Share 'The Room' on Facebook Share 'The Room' on Google+ Share 'The Room' on LinkedIn Share 'The Room' on Mename Share 'The Room' on Pinterest Share 'The Room' on reddit Share 'The Room' on StumbleUpon Share 'The Room' on Twitter Share 'The Room' on Add to Bookmarks Share 'The Room' on Email Share 'The Room' on Print Friendly Share 'The Room' on Delicious Share 'The Room' on Digg Share 'The Room' on Facebook Share 'The Room' on Google+ Share 'The Room' on LinkedIn Share 'The Room' on Pinterest Share 'The Room' on reddit Share 'The Room' on StumbleUpon Share 'The Room' on Twitter Share 'The Room' on Add to Bookmarks Share 'The Room' on Email Share 'The Room' on Print Friendly