Case Study #5 | Linked Hybrid Complex


© Shu He courtesy of Steven Holl Architects.

 

Case Study #5 | Linked Hybrid Complex

 

Architect: Steven Holl Architects

Location: Beijing, China

Year: 2003-2009

Status: Completed

Program: 644 apartments, public green space, commercial zones, hotel, cinemateque, kindergarten, Montessori school, underground parking.

Client: Modern Green Development Co., Ltd. Beijing

Size: 221,426 sm

 

Designed by Steven Holl Architects, the 220,000 m2 pedestrian-oriented project, sited adjacent to the site of old city wall of Beijing, aims to counter the current privatized urban developments in China by creating a new twenty-first century porous urban space, inviting and open to the public from every side.

Filmic urban public space; around, over and through multifaceted spatial layers, as well as the many passages through the project, make it an “open city within a city”. The project promotes interactive relations and encourages encounters in the public spaces that vary from commercial, residential, and educational to recreational.

The entire complex is a three dimensional urban space in which buildings on the ground, under the ground and over the ground are fused together.

 

© Shu He courtesy of Steven Holl Architects.

© Shu He courtesy of Steven Holl Architects.

© Shu He courtesy of Steven Holl Architects.

© Shu He courtesy of Steven Holl Architects.

© Shu He courtesy of Steven Holl Architects.

© Shu He courtesy of Steven Holl Architects.

© Shu He courtesy of Steven Holl Architects.

© Steven Holl Architects.

© Steven Holl Architects.

© Steven Holl Architects.

© Steven Holl Architects.

© Steven Holl Architects.

 

Steven Holl Architects is a 40 person innovative architecture and urban design office working globally as one office from two locations; New York City and Beijing. Steven Holl leads the office with partner Chris McVoy. Steven Holl Architects is internationally-honored with architecture’s most prestigious awards, publications and exhibitions for excellence in design.
www.stevenholl.com

Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Delicious Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Digg Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Facebook Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Google+ Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on LinkedIn Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Pinterest Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on reddit Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on StumbleUpon Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Twitter Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Add to Bookmarks Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Email Share 'Case Study #5 | Linked Hybrid Complex' on Print Friendly