Concert Hall in Dubrovnik

 

Project by Benjamin Engelhardt and Götz Lachenmann

 

The project begins with a computer-animated analysis of Richard Wagner‘s “Götterdämmerung,” and a series of wave-sequences were derived in a space-time disposition. Through an abstraction from these notations, a sectional diagram was constructed. By placing the large auditorium in a cavity, connected in a continuous line with a second hollow, the smaller hall floats up front above the ground. In a successive step, the grand auditorium assimilates the descending lines of the site’s existing slope in its formal outline and becomes an anchor, tying the project to the ground. Underneath the smaller hall a public square with a restaurant and bar is articulated.

 

 

Perspective Section A-A.

 

 

Site Plan.

 

First Floor.

 

Second Floor.

 

Elevation.

 

 

Perspective Section B-B.

 

Perspective Section C-C.



Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *